Lisää vakuutuksista

Vakuutukset jäivät kaivelemaan mieltäni ja varsinkin sen jälkeen kun luin Metsätalousinsinöörin blogista hänen autovakuutuskilpailutuksestaan, päätin vielä yrittää. En tehnyt yhtä perusteellista ja pitkäjänteistä kilpailutusta kuin hän, mutta jotain sain aikaan.

Lähtötilanne, Lähitapiola:
Auton vakuutus on ollut Lähitapiolassa ja vuodessa sille on tullut hintaa 262€, sisältäen liikennevakuutuksen ja osakaskon. Tästä saadaan S-bonukset, jotka ovat laskun maksukuukaudelta 5% eli vakuutukselle jää hintaa 249€.

OP Pohjola:
Kysyin ensimäisenä tarjousta OP Pohjolasta. Heidän tarjouksensa oli 232€ eli heti kolmekymppiä halvempi kuin Lähitapiolan. Tämän hinnan sai kuitenkin vain keskittämällä ja siihen tarvittiin useampi vakuutus. Toiseksi vakuutukseksi kaupattiin 15€:n pysyvän haitan-vakuutusta eli kokonaishinnaksi näille kahdelle olisi tullut 247€/v. Toki olisin tuolla summalla saanut kaksi vakuutusta, mutta halusin autovakuutuksen, en muuta.

If:
Toisen tarjouskyselyn tein If:n verkkolaskurilla, joka antoi vuosihinnaksi 274€. Perheemme vakuutuksista suurin osa on If:ssä, mutta koska meillä ei ole siellä autovakuutusta, olemme etuasiakastasolla 1 ja saamme alennusta 10% + lisäprosentin miehen ammattiliiton kautta, yhteensä 11%. Soitin vielä If:n asiakaspalveluun ja kyselin puhelimitse parempaa autovakuutustarjousta sekä lisätietoja etuasiakas-alesta. Puhelimessa sain tingittyä autovakuutuksen vuosihinnaksi 256€ ja tämän lisäksi koko vakuutuskokonaisuudestamme tulisimme saamaan jatkossa -15% + se liiton tuoman ylimääräinen prosentin eli -16%. Tähän tarjoukseen tartuin ja nyt mennään seuraavaan kilpailutukseen saakka autovakuutus If:ssä.
Kaikki If:n vakuutusmaksumme (talo, lapset, koira ja mies) ovat yhteensä n. 2000€ vuodessa. Tästä olemme saaneet aiemmin 220€ etualennusta ja jatkossa se on 320€. Eli vaikka autovakuutuksen hinta nousi muutaman euron, syntyy kokonaissäästöä satasen verran.

Parin viikon aikan olemme irtisanoneet kaksi vakuutusta ja kilpailuttaneet autovakuutuksen. Näistä säästöä on tullut yhteensä 450€/v. Aika hyvin, vai mitä?

2 kommenttia:

  1. Hieno homma mikäli tekstini motivoi myös teidän perheessänne tekemään kilpailutuksen ja sitä kautta saamaan säästöjä :)

    Asiasta toiseen, miten löysit kirjoitukseni? Meikäläisellä on näköjään ollut eilen melkoisen iso piikki lukijamäärissä ja ilmeisesti jossain päin Facebookia on tekstini linkki kiertänyt. Osaatko sanoa missä?

    VastaaPoista
  2. Olen vieraillut blogissasi aiemminkin, mutta eilen tulin sinne linkin kautta. En heti muista missä linkkiä klikkasin, mutta jokin sijoittamiseen ja säästämiseen liittyvä fb-ryhmä se taisi olla..?

    VastaaPoista

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...