Vakuutukset tarkastelussa

Meidän perheessä on pyritty varautumaan ja vakuutettuna on kaikenlaista: vanhemmat ja lapset, koirat, talo, irtaimisto, autot ja matkatavarat. Ja vakuutusmaksuja kertyy vuodessa yli 3000€:n verran. Viime vuoden aikana lapset kävivät muutaman kerran yksityisellä lääkärillä, samoin itse kävin pariin otteeseen, kotivakuutus korvasi yhden huonekalun ja yksi koirista sairasti enemmän. Korvauksia tuli ehkä saman verran mitä vuoden aikana vakuutusyhtiöön tuli maksettu, mutta näin ei todellakaan ole joka vuosi. Pääasiassa olemme vakuutushtiöille erittäin kannattavia asiakkaita, jotka maksavat huomattavasti enemmän kuin vaativat korvauksia.

Vuoden alussa uskaltauduin tekemään päätöksen jota olen pitkään harkinnut. Irtisanoin yhdeltä koiristamme vakuutuksen. Jo pelkästään koirien vakuutukset maksavat meillä tällä hetkellä n. 800€/vuosi. Ajatukseni on, että irtisanon koirien vakuutuksia ja laitan vastaavan summan säästöön, rahastoon tai suoraan tilille, ja tällä tavoin kerään puskia sitä pahaa päivää varten kun joku koirista on kipeänä. Jos hyvin käy, kaikki pysyvät ehjinä ja raha jää itselleni. Aika näyttää miten käy ja oliko tämä vakuutuksen irtisanomispäätös kannattava.

Tarkastelimme myös muut vakuutukset läpi. Autojen vakuutuksia yritimme kilpailuttaa, mutta laihoin tuloksin. Vuosi sitten kilpailutetut vakuutukset olivat edelleen halvimmasta päästä. Ja vaikka yksi yhtiö mainostaa parhaillaan -30% kaskovakuutuksia; ei hinta ollut siltikään meille kannattava, ainakaan sen jälkeen kun huomioimme keskittämisalet ja mahdolliset vakuutuksista saatavat s-bonukset.
Matkatavaravakuutus sen sijaan osoittautui turhaksi, koska myös kotivakuutuksemme korvaa matkatavarat, hieman suuremmalla omavastuulla, mutta korvaa kuitenkin. Se lähtikin irtisanottavaksi ja säästöä tulee 63€/v. Ja tätäkin olemme maksaneet, kaksikymmentä vuotta..? Yhden matkapuhelimen se on sinä aikana korvannut. Tuli siis sillekin puhelimelle melkoinen hinta.

Vakuutukset läpikäymällä saimme säästöä tulevalle vuodelle kahden irtisanotun vakuutuksen verran, yhteensä n. 350€. Nyt sormet ristiin ja toivomaan, että juuri tämä koira pysyy jatkossakin terveenä ja ehjänä, matkatavaroilla ei ole niin väliä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...