vuokraajana Kinspiring-palvelussa

Alkuvuodesta löysin verkosta Kinspiring-palvelun. Palvelussa voi vuokrata lastentarvikkeita laidasta laitaat: rattaista matkasängyihin ja turvaistuimiin. Liittymällä palveluun, voi sekä toimia itse vuokranantajana että vuokraajana. Omista lapsista nuorempikin on pian ratasiän ylittänyt, mutta ihan vielä en rattaista luovu. Satunnaisesti hän vielä niissä istuu, ja olen varma että jos nyt rattaat myyn eteenpäin, on heti seuraavalla viikolla niille tarvetta. Rattaat siis nököttävät viikosta toiseen lähes käyttämättömänä eteisessä.
Rekisteröidyin itse vuokranantajaksi Kinspingiin ja laitoin rattaat ja pari muuta tarviketta tarjolle vuokrattavaksi. Viime viikolla sain ensimmäisen vuokrauspyynnön! Olin iloisesti yllättynyt, koska olin hieman epäileväinen kysyisikö kukaan koskaan minulta mitään vuoralle; emmehän asu pääkaupunkiseudulla vaan pienehkössä kunnassa, toki kasvukeskuksen vieressä.

Rattaat lähtivät siis viikonlopuksi reissuun, kaikki meni kuten pitikin ja tänään kilahti vuokraraha tililleni! Ihan huippua, että lähes toimettomana lojuvat rattaat tienasivat muutaman euron!
Homma toimii siis niin, että rekisteröitymisen jälkeen omalle profiilille ladataan ilmoitus vuokralle annettavasti tuotteesta. Ilmoitukseen tulee laittaa kuva ja esittely tuotteesta, sijainti ja vuokraushinta sekä mahdollisesti jotain ehtoja vuokra-ajasta tai korvauksesta, jos vuorattavalle tuotteelle sattuu vahinko. Vuokraaja puolestaan etsii vuokralle haluamansa tuotteet, klikkailee "vuokraa" ja maksaa samantien. Tällöin vuokranantajalle tulee vuokrauspyyntö, jonka hän joko hyväksyy tai hylkää. Hyväksytyn pyynnön jälkeen sovitaan noudot ja palautukset ja vuokrauksen päätyttyä vuokraaja käy vielä hyväksymässä toteutuksen, jolloin raha siirtyy vuokraajan tilille. Jos vuokraaja ei jostain syystä käy hyväksymistä tekemässä, siirtyy raha jokatapauksessa kahden päivän kuluttua vuokra-ajan päättymisestä. Ei siis ole vaaraa, että joku hakisi tuotteen vain "lainaan" eikä maksaisi, koska maksu varataan vuokraajan luottokortilta jo varausvaiheessa. Itse palvelu veloittaa 8% tai vähintään 4€ välityspalkkiota, joten se kannattaa huomioida hinnoittelussa.
Riskinä tietysti on, ettei tavaraa palauteta tai se rikkoutuu, mutta palvelun kautta vuokralle antajan ja vuokraajan välille syntyy kirjallinen vuokrasopimus ja palvelu auttaa jos ongelmia tulee.

Tästä innostuneena olen jo suunnitellut laittavani alkukesästä palveluun myös lasten pelastusliivit vuokralle. Ne voisivat olla kesällä kysytty tuote, eikä joka kotiin kannata omia liivejä hankkia jos käyttö on vähäistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...