Katsaus tammikuuhun

Vuoden alussa päätin seurata perheemme kulutusta hieman tarkemmin. Minulla ei ole ihan selkeää käsitystä siitä mihin raha oikein menee ja minkä verran sitä eri juttuihin kuluu.
Käytössä minulla on excel, johon kirjaan menot lajeittain. Kovin tarkkaan en ole menoja eritellyt, mutta kategorioista löytyy asuminen, ruoka, vaatteet, polttoaine, vakuutukset, harrastukset, säästöt ja sijoitukset jne. Näistä kaikista ei saa kuukausikulutusta, koska esimerkiksi vakuutusmaksut tulevat meidän perheessä neljästi vuodessa maksettavaksi, joten ne tulen jakamaan vasta vuoden lopussa kuukausittaiseksi summaksi. Jos siis jaksan tätä kirjaamista koko vuoden; aika näyttää.

Ruokaan tammikuussa kului todella vähän, 354€. Tämä tuskin on normaalin kuukauden totuus, koska tammikuussa söimme pakastinta ja kaappeja ahkerasti tyhjäksi ja lisäksi olimme osan tammikuun ensimmäisestä viikosta kylässä, sukulaisten ruokittavana.
Poltoaineen kulutus puolestaan kauhistuttaa, 400€. Automme siis nielivät enemmän mitä nelihenkinen perheemme. Tietysti myös tässä näkyy samainen sukulointi ja pitkät automatkat, mutta huh, 400€!

Asumiseen meni 230€, sisältäen sähkön ja jätehuollon. Lainanlyhennystä en laske asumiskustannuksiin, vaan säästöihin. Asumiskulut ovat melkoinen mysteeri itselleni ja mielenkiinnolla seuraan mikä tulee olemaan vuoden saldo. Tuo tammikuun summa pitää sisällään joulukuun sähkönkulutuksen ja viimeisen puolen vuoden jätehuollon, eli mitään johtopäätöksiä tuosta ei voi tehdä. Noiden ns. pakollisten menojen lisäksi vuoteen tulee mahtumaan varmasti usempi pienempi tai suurempi remontti/fiksaus, sekä ainakin vesi ja kiinteistövero.

Vaatteisiin kului 180€, mikä tuntuu suurelta siihen nähden että mielestäni emme ostaneet mitään. Miehelle tuli kuitenkin tilattu alkuvuodesta Elloksen alesta parit farkut, toiselle tytöistä Prismasta ensitalveksi talvitakki -40% alesta. Kaikille ostettiin myös muutaman euron juttuja kirppikseltä. Minulla oli ajatuksena katsoa kuinka pitkään vuotta pystyn olemaan ostamatta itselleni yhtään uutta vaatetta. Muokkasin sitä kuitenkin heti tammikuun alussa muotoon, kuinka pitkään pystyn olemaan ostamatta yhtään vaatetta kaupasta uutena, eli kirppiksellä voi tehdä myös itselleni löytöjä, kunhan ne ovat järkeviä ja tulevat tarpeeseen.

Säästöön ja sijoituksiin saimme reilun tuhat euroa, joka pitää sisällään asuntolainanlyhennyksen. Lisäksi sain pari pientä myyntiä Torissa ja paikallisessa fb-kirppisryhmässä, ja nämä rahat käytin ensimmäiseen Trine-joukkorahoitukseen, josta onkin aiempi postaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...