Uusi vuosi, uusi liittymä

Tälle vuodelle olen asettanut itselleni muutamia tavoitteita, joista osa tietysti koskee kulutuskäyttäytymistä, säästämistä sekä sijoittamista.
Näin vuoden alussa on helppo aloittaa ns. puhtaalta pöydältä kulujen tarkkailu ja ainakin yritän kirjata ylös perheemme menot, jotta oikeasti näkisin mihin rahat menevät. Aloitin karsimalla kuluja ns. helpoista kohteista eli ensimmäisenä kilpailutukseen meni puhelinliittymä. Nykyinen on Elisa, 24,90€/kk, josta toki saan S-bonusta. Vaihtoehtoina olivat DNA ja Telia, ja vain liittymät joissa ei ole määräaikaa. Olen kerran haksahtanut määräaikaiseen, vieläpä kahden vuoden, liittymään ja sinä aikana meni monta hyvää liittymätarjousta sivu suun.

Telialta olisin saanut minulle sopivan X-liittymän 19,90€ hintaan. X-liittymä on alle 26-vuotiaille tarkoitettu halpa liittymä, jossa on rajaton netti ja ainakin omaan käyttöön riittävästi puheaikaa (600min) ja tekstareita (600kpl). X-liittymän saa myös minun kaltaiseni yli 26-vuotias, jos on tunnistautunut opiskelijaksi Frank-sovelluksen kautta.

Pidemmän korren vei kuitenkin DNA. Ratkaisuun vaikutti ainoastaan parin euron hinta. DNA:lla valitsin Superälykäs paketti 2M:n, joka maksaa 17.90€, sisältäen rajattoman netin, 500 minuuttia puhetta ja saman verran tekstareita. Näillä pärjään.

Vaihdon myötä puhelinliittymästä saatu S-bonus loppuu, mutta sen osuus bonuskertymässä on ollut suurimmillaan 5% eli 1,25€. Uuden liittymän ekaan laskuun tulee 3,90€ liittymismaksu, mutta sen jälkeen säästöä aiempaan tulee 5,75€/kk, jossa on jo huomioitu S-bonus. Vuodessa säästöön pitäisi syntyä 65,10€ eli reilun kolmen kuukauden puhelinlaskun verran.

 Teksti sisältää affliate-linkkejä, ja saan niiden kautta tilatuista tuotteista pienen komission itselleni. Se ei kuitenkaan maksa lukijalle mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...