Sähkösopimus uusiksi

Puhelinliittymän vaihdon jälkeen kilpailutukseen tuli sähkösopimus. Aiempi sopimuksemme oli Vantaan Energialla, jossa meillä oli 24kk määräaikainen aikasähkö. Kaksi vuotta olemme ajastaneet pesukoneen yöksi päälle, jotta saisimme yösähköstä etua. Nyt on sen aika ohi! Yhtiö pysyi kilpailutuksen jälkeen sama, mutta tuote muuttui Bonussähköksi, joka ei ole sidottu vuorokauden aikaan.
Pikaisella laskutoimituksella n. 12 000 kWh:ta kuluttavan talomme sähkölasku tulee putoamaan viitisenkymppiä vuodessa. Tähän vaikuttaa tietysti sähkönhinnnan muutos, mutta myös verkohaltijan aikasähkön perusmaksun muutuminen yleissähkön perusmaksuksi.
Laskutoimituksen tein karkeasti niin, että yösähkön osuus on 1/3 ja loput päiväsähköä. Aiemmin noiden hinnat ovat olleet 4.85c/3.70c; jatkossa koko ajan sama hinta 4.45c. Tämän perusmaksu putosi vain 10 senttiä kuukaudelta. Mutta sitten se verkonhaltijan perusmaksu, se se vasta putosikin! Aiemmin hinta oli 28€/kk ja nyt enää 16,30€/kk.

Sähkölaskussa säästetyn summan lisäksi tulemme saamaan jatkossa sähkölaskusta myös S-bonusta. Kuukausittaisen laskutuksen hyvä puoli on se, että joka kuukausi sähkölasku kasvattaa bonuskertymää ja sen myötä tulemme varmemmin saamaan joka kuukausi lähes täyden 5% bonuksen. 500€:n vuosittaisista laskuista se tekee n. 25€. Säästetty summa onkin siis sähkönhinnassa säästetty 50€ + bonukset päälle, eli n. 75€/v.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...