Vielä kuukausi aikaa hakea uusia S-jäsenyyksiä

S-ryhmän vankkumattomana kannattajana olen hamstrannut sekä itselleni, että muulle perheelle S-osuuskuntien jäsenyyksiä. Jokaisella perheenjäsenellä on niitä seitsemän. Mutta miksi?
Yksi jäsenyys maksaa 100€ ja osa osuuskunnista maksaa tälle jäsenmaksulle korkoa. Me olemme tietysti pyrkineet liittymään niiden osuuskuntien jäseniksi, jotka maksavat parhaan koron ja nämä meidän perheen seitsikko onkin maksanut viime vuosina korkoa 5-20%. Laskeskelin, että jos tulevana koronmaksuvuotena maksettaisiin saman verran kuin edellisenä, tulisi jokaiselle perheenjäsenelle korkotuottoa 90€ . Tästä 3/4 osaa on verotonta ja neljäsosasta täytyy maksaa pääomavero 30%. Käytännössä käteen jää 83,25€.
Koron saa, jos osuuskunnan jäsenmaksu on maksettuna kokonaisuudessaan vuoden loppuun mennessä. Maksupäivät vaihtelevat, mutta pääsääntöisesti ne ovat kevään ja kesän aikana. Osuuskunta kuitenkin päättää maksettavan koron vuosittain, joten tämäkään sijoittamistapa ei tuo taattua korkotuottoa. Jäsenmaksun saa kuitenkin takaisin, jos päättää erota, joten melko riskitön vaihtoehtohan tämä on.
Osuuskuntia taitaa olla 21, josta 14 on maksanut viime vuosina korkoa. Jos tämä vaihtoehto kiinnostaa, kannattaa poiketa S-pankissa, mutta näin loppuvuodesta siellä saattaa olla moni muukin samalla asialla. Varaa siis aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...