Vaatekauppojen lumppukeräykset

Ehjät, tarpeettomat ja pieneksi jääneet vaatteet kannattaa tietysti kierrättää kirppisten kautta, mutta rikkinäisetkin voi muuttaa rahaksi. Useampi vaatekauppaketju ottaa vastaan rikkinäisiä tektiilejä sekä osa myös kenkiä.
Lindex ja KappAhl antavat kierrätettäväksi tuotua tekstiilikassia vastaan 5 euron alekupongin, jonka voi käyttää kun ostokset ylittävät 30€. Alennus on käytännössä enimmillään noin 17%. H&M puolestaan antaa lumppukassista kupongin jolla saa 15% alennuksen yhdestä tuotteesta.

Meillä on eteisessä kierrätysastiat pahville, muoville, metallille ja lasille sekä lumppukeräyspussi tekstiileille. Kassin täytyttyä vien sen yleensä H&M:n keräykseen; se kun sattuu olemaan viikottaisen harrastusreitin varrelle. Olen käyttänyt saamiani kuponkeja sekä ihan pieniin ostoihin, mutta myös suurempiin, jolloin lumppukassin arvoksi on tullut jopa kympin verran.
Rikkinäiset tekstiilit menevät kauppaketjusta riippuen joko uusiokäyttöön, kierrätykseen tai energiantuotantoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...