Työnantajan tarjoamat kulttuuri- ja liikuntaedut

e-Passi, Smartum, Eazybreak, Edenred jne. Työnantajien erilaiset kulttuuri- ja liikuntaedut kannattaa hyödyntää. Ne ovat sitä paitsi 400 euroon saakka verovapaata. Osa työnantajista antaa edun käyttöön ilman omavastuuta, osa puolestaan antaa etua esimerkiksi 50%. Esimerkiksi Eazybreak toimii niin, että työntekijä lataa palveluun halumansa summan ja työnantaja lataa saman verran, maksimissaan 200€.
Näin loppuvuotena kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, onko osa etuudesta käyttämättä tai olisiko vielä ladattavaa. Osalla nimittäin työnantajan kirjaama saldo nollaantuu vuoden vaihteessa ja tämän vuoden käyttämätön etu menee hukkaan. Rahaa ladattavissa palveluissa saldo ei nollaannu, ja jos ladattavaa on vielä tältä vuodelta jäljellä, kannattaa summa ladata tappiin. Jos edulle ei keksi heti käyttöä, voi sillä ostaa esimerkiksi liikuntakeskukseen, uimahalliin tai elokuviin sarjalipun tai vaikka teatterilipun kevään näytökseen.

Meidän perheessä työnantajien etuuksia on käytetty reilulla kädellä: on ostettu museokorttia, uimahallin sarjalippuja, lippuja elokuviin ja stand up-esityksiin, pääsylippuja pakohuoneisiin ja jopa kalastuslupa. Viimeksi etuuksia käytettiin uimahallissa, jonne mentiin koko perheen voimin. Hintaa neljän hengen uintireissulle tuli lasten lipun verran 3,60€. Aikuiset pääsivät uimaan liikuntaetuuksilla, 2-vuotias ilmaiseksi ja ainoastaan 5-vuotiaalle ostettiin lippu. Halpaa kuin saippua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...