pieniä rahastosijoituksia bonuksilla

Edelliseen S-bonuksiin liittyen tämän postauksen aihe on rahastoihin sijoittaminen. Kuten kerroin, S-tililleni tulee kuukausittain n. 50€ bonuksia. Miellän bonukset "ilmaiseksi" rahaksi, mitä se ei tietenkään todellisuudessa ole. Mielikuva tulee toki siitä ettei rahan eteen ole tehty palkkatyötä, vaan se on saatu palautuksina ostoista.
Nämä bonukset pyrin pistämään töihin ja olen suosinut sekä Nordnetin että Seligsonin rahastoja. Nordetin superrahastot ovat täysin kuluttomia indeksirahastoja. Superrahastoja on neljä: Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska. Ei merkintä- eikä lunastuspalkkiota, ei hallinnointipalkkioita eikä kaupankäyntipalkkioita, MUTTA muita kuin Suomi Superrahastoa ostaessa Nordet perii valuutanvaihtokulun 0,25%. Käytännössä tuo kulu on kuitenkin mitättömän pieni, satasesta 25 senttiä.
Itse olen sijoittanut vuoden aikana kolmeen superrahastoon: Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan. Rahastosalkkuni on tällä hetkellä +9% eli melko hyvän tuoton olen saanut "ilmaiselle bonusrahalle".

 Teksti sisältää affliate-linkin, ja saan sen kautta tilatuista tuotteista pienen komission itselleni. Se ei kuitenkaan maksa lukijalle mitään. 



Seligsonin osakerahastoihin olen sijoittanut bonuksia jo vuodesta 2014 lähtien ja salkuni näyttää tällä hetkellä + 11% eli myös siellä bonusrahat ovat tehneet hyvää työtä. Seligsonin rahastojen avulla sijoituksia voi hajauttaa Nordnetia paremmin. Rahastovalikoima ei ole suuri, mutta valikoimasta löytyvät kaikki mantereet sekä muutama spesifioitu rahasto. Merkintä- ja lunastuspalkkiot ovat prosentuaalisia, jolloin ei ole merkitystä sijoitanko 50€ vai 500€. Kulut vaihtelevat rahaston mukaan, mutta pääsääntöisesti ne ovat maltillisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...