Tarkkana saa olla

Säästäväisen kannattaa olla tarkkana. Parin viikon aikana olen kahdesti huomannut, että luvattuja etuja ei olekaan tullut ja ne jäivät melkein saamatta.
Ensimmäinen tapahtui, kun huomasin, ettei S-yhteistyökumppanilta tehtyjä ostoja oltu kirjattu bonuslaskelmaan. Tätä oli kaiken lisäksi jatkunut heinäkuusta saakka. Kyse ei todellakaan ollut suuresta summasta, n. 30€ kuukaudessa, mutta kun tuosta summasta olisi saanut lähes joka kuukausi viisi prosenttia s-bonusta, tuleekin summaksi 30€*5%*5kk=7,5€. Ja jos en tätä olisi huomannut, summa olisi vuositasolla 18€. Yhteydenotto asiakaspalveluun ja homma selvisi, summa korvattiin minulle ja tarkastettiin että jatkossa ostot tulevat kirjautumaan bonuslaskelmalle.

Toinen vastaava tapahtui eilen; tosin tämä koski mieheni pankkitiliä. Hän avasi muutama kuukausi sitten uuden pankkitilin, joka luvattiin ensimmäiselle puolelle vuodelle maksutta. Tilinhoitokulut tulisivat olemaan tämän jälkeen 2€/kk. Kas kummaa, tuo kaksi euroinen olikin veloitettu heti tilinavaamiskuukaudesta lähtien. Jälleen yhteys palveluntarjoajaan eli tässä tapauksessa pankkiin, jossa tapahtunutta tietysti pahoiteltiin ja luvattiin korvata peritty summa. Lisäksi tili saatiin vaihdettu maksuttomaan vaihtoehtoon. Tilityypin vaihdolla saatiin vielä lisäsäästöä.

Nämä kaksi tapausta herätti ajatuksen siitä kuinka paljon meiltä jokaiselta vahingossa/huolimattomuutta/tahallaan peritään ylimääräisiä kuluja, joita ei olisi kuulunut periä, tai luvattuja taikka ansaitsemiamme palkkioita emme saakaan. Euro tai kaksi ei ole suuri summa, mutta niistä pienistä puroista syntyy suuri virta. Jo näistä kahdesta omakohtaisesta tapauksesta olisi tullut vuodessa 42€ summa. Tuolla summalla saan pihistellen lähes viikon ruuat tai maksan pari puhelinlaskua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...