Katsaus maaliskuuhun

Maaliskuun kulujen kirjaus on pulkassa ja tältä luvut näyttävät:

Ruokaan 410€. Vuoden vaihteessa arvelin perheen ruokakulut n. 400€ ja sitä ne todellisuudessa taitavat olla. Tammikuussa meni 350€, helmikuussa 415€ ja nyt 410€. Tämä ei pidä sisällään satunnaisia ravintola- tai pikaruokaostoja, mutta ne ovat olleet maltillisia, n. 30-40€/kk. Lisäksi lemmikkien ruokaan kului maaliskuussa n. 50€. Todellisuudessa koko perheen nälkäisiin suihin on siis mennyt n. 500€.

Polttoainetta tuli maaliskuussa tankkailtua 285€:lla. Ensimmäinen kuukausi tänä vuonna ettei luku alkanut nelosella. Positiivista siis, vaikka paljon on siltikin mennyt. Toisen auton vakuutusmaksu, 400€, tuli myös maksuun maaliskuulle eli autoiluun upposi todellisuudessa jälleen kerran runsaasti rahaa. Kyllä auton omistaminen on kallista!
Muita pakollisia kuluja olivat puhelinlaskut, päivähoito- ja sähkölasku. Näihin meni yhteensä 360€.

Sitten niitä ei-niin-välttämättömiä ostoja. Maaliskuulle sattui useammat synttärit ja lahjoihin kului 160€. Suurin menoerä oli miehen lahja ja muut olivat lapsien kaverisynttäreiden pikkupaketteja. Vaatteita perheelle ostettiin 110€:lla ja nyt rikkoutui myös oma "en osta uusia vaatteita"-uuden vuoden lupaus. Tilasin nimittäin Elloksen -30%-kampanjasta (myös tarjoustuotteista) koko perheelle kaikenlaista kun halvalla sain. Sieltä tuli ostettu myös itselle sukkia, yöpaita ja housut.
Pakollisia menoja eivät myöskään olleet liput erääseen kevään tapahtumaan. Hurviteltiin muutaman kerran muutenkin ja käytiin kahdesti elokuvissa ja pistettiin useampana viikkona lottoa vetämään. Näistä kertyi 70€ verran ja veikkaus palautti voittoina takaisin 2,68€.

Säästöön jäi maaliskuussa 1400€, jossa mukana taas asuntolainan lyhennys. Ostettiin miehen kanssa molemmat muutaman kerran suoraan osakkeita kun pörssissä tuli notkahduksia ja osinkoja irtoili. Parista sijoitin pikkusumman Trinen uusiin kampanjoihin. Trinen suhteen oli alunperin ajatus kokeilla ja katsoa miten homma toimii sekä odottaa ensimmäinen takaisinmaksu ennen seuraavaa sijoitusta. Olen kuitenkin nyt sijoittanut niiden lähes jokaiseen kampanjaan pienen summan, lähinnä S-bonuksilla tulleita rahoja. Trinestä olen kirjoittanut aiemminkin. Jos kiinnostut asiasta, liity mukaan linkistäni ja saamme molemmat 10€ sijoitettavaksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...