Mysteryshopping, testiasiakkuus ja mielipidetutkimukset

Ilmottauduin helmikuussa testiasiakkaaksi Palveluplussalle. Heti seuraavalla viikolla sain ensimmäisen testikäynnin. Olipa se jännittävä kokemus! Testikäyntiä varten sain hyvät ohjeet etukäteen ja itse käynti sujui oikein mutkattomasti. Osasin mielestäni olla luonteva enkä paljastanut itseäni :) Kiitokseksi käynnistä valitsin itselleni polttoainelahjakortin. Valikoimassa oli sen lisäksi ravintolalahjakortti ja leffaliput. Olin ehkä valinnassani tylsä, mutta ajattelin että polttoainettahan meillä kuluu, kuten kuukausikatsauksista voi huomata. Testikäyntiin kului aikaa reilu vartti ja sen lisäksi kirjoittelin puoli tuntia raporttia, joten pidän 20€:n lahjakorttia vaivan arvoisena, varsinkin kun testipaikka oli matkani varrella eikä minulle aiheutunut ylimääräistä aikaa vievää ajomatkaa.
Tästä innostuneen ilmottauduin saman firman mysteryshoppaajaksi, mutta sellaista keikkaa ei minulle ole vielä tarjottu.

Olen jäsenenä myös muutamassa mielipide- ja markkinatutkimuksessa. Tutkimuksiin vastaamalla saa joko pisteitä tai ihan oikeaa rahaa. Kerätyillä pisteillä voi lunastaa itselleen joko tavarapalkintoja tai lahjakortteja, oikea raha maksetaan tukimusyrityksestä riippuen pääasiassa Paypal-tilille. M3Panel, YouGov, Kantar TNS:n Gallup Forum ja Triaba lähettävät kutsuja tutkimuksiin lähes päivittäin ja näissä olen ollut mukana jonkin aikaa. Välillä sovin tutkimusjoukkoon ja pääsen vastaamaan, välillä vastauksia on saatu jo tarpeeksi. Kyselyitä on laidasta laitaan: suoratoistopalveluiden käytöstä juustovertailuihin.  Usein kyselysähköposti on tullut aikaisin aamulla ja aamukahvia juodessa on helppo naputella vastauksia.
Pieniähän mielipidekyselyiden palkkiot ovat, mutta pienistä puroista kasvaa suuri virta. Lahjakortit ja oikea raha ovat mielestäni oikein hyvä palkkio, mitään turhaa sälää ja tilpehööriä ei haluaisikaan palkkioksi. Kantar arpoo 500€:n lahjakortin kaikkien uusien jäsenten kesken, joten siihen kannattaa nyt rekisteröityä!

Teksti sisältää affliate-linkin, ja saan sen kautta tilatuista tuotteista pienen komission itselleni. Se ei kuitenkaan maksa lukijalle mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...