Katsaus helmikuuhun

Kulujen kirjaaminen on onnistunut melko tarkasti helmikuussakin. Pakolliset kulut ensiksi:
Ruokaan meni 415€. Arvelin alunperin että 400€ on perheen kuukausittaiset ruokakulut, joten helmikuun osalta veikkaukseni näyttää pitävän paikkaansa. Helmikuussa syötiin varsinkin pakastinta tyhjäksi, jotta saisin sen sulatettua vielä ulkona paukkuvien pakkasten aikana. Sulatus on kylläkin edelleen tekemättä.
Autojen polttoaineisiin kului jälleen PALJON, tasan samanverran kuin ruokakuluihin eli 415€. Selittävänä tekijänä on osittain ehkä se, että helmikuun viimeisenä päivän tankattiin molemmat autot täyteen, yhteensä 140€. Tankkaamista olisi voinut pitkittää maaliskuun puolelle, joten nähtäväksi jää, näkyykö tämä maaliskuussa pienempänä polttoaineen kulutuksena. Silti tämä hirvittää; autot tosiaan syövät samanverran kuin perheen ihmiset.
Helmikuussa ostettiin pariin kertaan eläimillekin ruokaa, kulut 120€. Tällä toivottavasti mennään ainakin huhtikuulle saakka.

Muita asumiskuluja oliva sähkölaskut: sähkö ja siirto, yhteensä 200€. Lasku on tammikuun kulutuksesta ja se sisältää käyttösähkön sekä talon lämmityksen. Pidän sitä kohtuullisena, koska tammikuussa oli paljon pakkaspäiviä ja lämmitystä tarvittiin reippaasti.

Sitten ei-pakollisia kuluja. Vaatteisiin meni nelihenkisellä perheellä vain viisikymppinen. Mitään uutta ei ostettu, vaan kaikki hankinnat tehtiin kirppikseltä. Lapsille hyväkuntoista käyttövaatetta, mm. Marimekkoa ja Pomp de Luxia sekä uudenkarheat Everest-toppahousut, parit kengät: hyväkuntoiset Reiman kumisaappaat ja crocsin sandaalit. Itselle ostin käyttämättömät Clarksin kävelykengät ja Ara-nilkkurit, molemmat 3€. Hyviä löytöjä kaikki!
Muuhun käyttötavaraan ja hygieniatuotteisiin upposi reilu 200€: oli suksipidikkeitä, monenlaista keittiötarviketta, vaippoja ja yksi Ikea-reissu, josta mukaan lähti kenkäteline, led-lamppuja ja uusi kierrätysastia paperille.
Perheen harrastuksiin meni yllättävän paljon, 520€. Meillä harrastukset ovat halpoja, mutta juuri helmikuulle tulivat laskut kevään kursseista sekä useamman yhdistyksen jäsenmaksu. Jäsenmaksut lasken harrastuksiin, koska harrastamamme asiat vaativat jäsenyyttä. 


Säästöön ja sijoituksiin saatiin laitettua 1300€, sisältäen asuntolainan lyhennyksen. Tähän olen erittäin tyytyväinen. Sijoituksia tehtiin Seligsonin rahastoihin, Trinen joukkorahoitukseen sekä muutamaan pieneen osakekauppaan Nordeassa. Näistä osa rahoitettiin S-bonuksilla, edelllisessä postauksessa kertomallani vuokratuotolla ja olipa meillä helmikuussa kolme viikkoa kirppispöytäkin, jonka tuotosta myös osa sijoitettiin.
Mainosta vielä Trinen joukkorahoitusta. Siitä löytyy aiempi postaus, jossa tietoa enemmän. Käyttämällä linkkiäni, sekä minä että sinä saat 10€ sijoitussumman käyttöön. Nyt valikoimassa on  miljoonan euron jättihanke, josta jo yli puolet on rahoitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaapin täyteen pesuaineita ja kosmetiikkaa

Pesuaineet ja kosmetiikka alkoi olla vähissä ja päätin kerralla täydentää varastoja oikein kunnolla. Olen aiemminkin kirjoitellut Luxplussa...